Tänk exotiskt – Konstiga frukter som är bra för hälsan

Gigi Hadid Shows Her Armpit Hair in New Sexy Workout Video
December 11, 2017
Best Lip Scrubs for Every Budget
December 12, 2017
Show all

Tänk exotiskt – Konstiga frukter som är bra för hälsan

En promenad genom produktporten i ett modernt snabbköp kan ge intryck av att du har ett stort utbud av fruktval, men i verkligheten är det bara ett litet urval av Mother Natures bounty. Världen är full av bisarra och exotiska godisar som du nog aldrig hört talas om. Så leva lite, och försök något annat. Äpplen och apelsinerna ser ganska vanliga ut när du tittar på dessa vilda och läckra alternativ.

 

Afrikansk hornad gurka
När den exporteras till USA, märks den hornade gurkan ofta som “blåsfiskfrukt” eller en kiwanmelon. Med sin spikiga gula yttre och saftiga gröna inredning är detta en frukt med livliga kontraster. Det smakar som ett kors mellan en gurka och en zucchini, och den är rik på både C-vitamin och fiber. Native to Africa, det har exporterats och odlats så långt bort som Nya Zeeland, Australien och Chile.

Jabuticaba
Thejabuticaba-frukten är ovanlig, eftersom den verkar blomma rätt ut ur barken och stammen av sitt träd. Träet kan till och med bli täckt av lila vårtor eller finnar när det är helt i säsong. Det används ofta i sina infödda länder i Sydamerika, precis som druvor används någon annanstans. Jabuticaba-frukt ser ut som tjockhudade djuplila druvor. Inuti den rosa eller vita söta köttiga frukten. Inbäddad i det massiva köttet är flera stora frön. Frukten äts vanligtvis fräsch eller gjord till tårtor, sylt eller vin och likörer.

Monstera deliciosa
Nativ till regnskogen i Centralamerika, ser monstera deliciosa ut som ett öron av majs än en frukt. För att komma till dess ananasliknande kött måste den skaliga ytterytan flakas av och förberedas delikat. Intressant, denna frukt tar så länge som ett år att mogna och vara tillräckligt säker för att äta – det kan vara giftigt om omotet. Faktum är att alla delar av Monstera deliciosa är giftiga utom de mogna frukterna.

Aguaje frukt
Denna ovanliga frukt är täckt av rödaktiga skalor, som måste avskalas för att komma till köttet. Populär i Amazonas djungel, är frukten ofta ätit genom att skrapa köttet över dina botten tänder för att skilja det från ett stort internt frö. Det är en utmärkt källa till vitaminerna A och C, och massan används också ibland för att behandla brännskador. Vid fermentering gör den ett gott exotiskt vin.

Frukten är så populär i Amazonas regnskog, säger NPR att det är upphov till bekymmer att människor huggar ner de träd som kommer från snabbare än de kan växa naturligt.

Ät din väg till en sund och smal kropp

Hoppas du förlorar lite vikt eller behåller pounds du har förlorat? Det är dags att slå upp producera gången och ta några friska frukter. Frukt hjälper inte bara till att rikta magen fett, men det kan också minska risken för vissa typer av cancer och andra kroniska sjukdomar.

Plus, frukt ger viktiga vitaminer och mineraler, fiber och andra näringsämnen som är avgörande för god hälsa. Faktum är att frukter är en del av en välbalanserad och hälsosam ätplan, enligt Centers for Disease Control and Prevention. Om du vill få en del av den bästa frukten, försök att gå med i en CSA farm share, vilket är när en gård erbjuder ett visst antal “aktier” -med medlemskap eller ett abonnemang till allmänheten.

Om du inte kan komma till mataffären är konserverade eller frysta frukter också näringsrika alternativ. Var noga med att välja dem utan tillsatt socker, sirap eller andra ingredienser som packar på kalorier. Och kom ihåg att kombinera din viktminskning plan med en daglig träningspass (efter att ha talat med din vårdgivare).

Här är några frukter för att integrera i din ätplan som kan hjälpa dig att kasta pund.

vattenmeloner
Denna saftiga frukt är laddad med vatten och låga kalorier, vilket gör det idealiskt att äta för viktminskning. Att förbruka vattenmelon kommer att se till att du är hydratiserad. Och när du får mycket vatten kan din kropp fungera optimalt. När du är hydratiserad, kommer du inte att förväxla törst med hunger och överdriven ohälsosam kost. Kombinera vattenmelon och några kryddiga och kryddiga ingredienser för en uppfriskande twist med vårt enkla och snabba vattenmelons gazpacho recept. Eller prova vår sallad som erbjuder sötma vattenmelon, tartness av lime, saltighet av feta och oliver och halvkryddig örtlöshet av arugula.

blåbär
Det är sant att alla bär är bra för dig. Men små blåbär är det bästa av gänget, speciellt för din figur-CDC säger att en kopp blåbär är 83 kalorier. Blåbär pryder massor av näringsämnen, vilket hjälper dem att bekämpa fett genom att öka din metabolism och effektivt bränna kalorier. Och eftersom de är fyllda med fiber, hjälper de dig att hålla dig nöjd. Bovete mjöl infunderar våra starka pannkakor med extra protein, fiber och näringsämnen, och blåbärsås är den perfekta topping. Eller prova vår smoothie, en bra frukost ersättning fylld med protein och fiber säker att hålla dig nöjd till lunchtid.

päron
Päron är höga i fiberpektinet, vilket har visat sig undertrycka aptit. Plus, all fiber i päron hjälper dig att hålla dig nöjd längre. Och päron kan minska dina kolesterolnivåer och din risk för hjärtsjukdom. I stället för att vända sig till varuautomaten, ta en päron – med huden på så att du får nytta av att den fyller fiber-för att bota krävningar. Dessa rodnadskranar päron gör en enkel efterrätt.

äpplen
Äpplen är lätt att bära som mellanmål, och de är låga i kalorier (ett medelstort äpple är 72 kalorier, säger CDC) och saknar natrium eller fett. Så, de kan vara en del av någon viktminskning diet. Äpplen är en av de bästa fruktkällorna för att fylla fiber, vilket innebär att du är tillräckligt nöjd för att undvika binges under hela dagen. Faktum är att forskning har visat att att äta ett fiberfyllt äpple innan en måltid kan fylla dig så att du äter färre kalorier. Plus, de kan hjälpa till att minska din cancerrisk, främja hjärthälsa och ge dig energi, för att starta. De hjälper också till att balansera blodsockret, vilket kan hjälpa dig att fatta bättre snackingbeslut eftersom du inte kommer att vara desperat att snabbt få något i magen. Kolla in våra 10 hälsosamma äpple recept som du är garanterad att älska.

grapefrukt
Att äta hälften av en grapefrukt före varje måltid kan sänka nivåerna av insulin, ett fettlagringshormon som kan leda till viktminskning. Eftersom grapefrukter är fyllda med vatten, håller de dig hydrerade och nöjda och hjälper dig att äta mindre. Plus innehåller frukten fettförbränning enzymer, kategoriserar den som en viktminskning superfood. Och eftersom det tar mer energi att smälta på denna frukt, hjälper det dig att bränna mer kalorier. Detta fruktkraftverk är också en bra källa till protein, C-vitamin, folsyra och kalium. Koka torsken här i mikrovågsugnen och blanda i grapefrukt och grönsaker för en snabb och hälsosam maträtt.

bananer
En medium, något grön banan ökar din ämnesomsättning och fyller dig. En banan är ett bra sätt att öka energi och ett perfekt efter-träningsp snack. Välj en banan över en energi bar för att säkerställa att du verkligen får en hälsosam behandling. Dessutom kan en banan hjälpa till att förhindra muskelkramper och reglera ditt blodtryck. Börja dagen med dessa bananvafflar. Och i stället för en grillad ostsmörgås till lunch, prova detta grillade jordnötssmör och banansmörgås.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *